Noun Phrase
عبارت اسمی عبارتی است که حداقل از یک اسم یا ضمیر تشکیل میشود و میتواند یکی از نقشهای مختلفی داشته باشد. برای شناختن عبارتهای اسمی این درس را بخوانید.
عبارت اسمی عبارتی است که حداقل از یک اسم یا ضمیر تشکیل میشود و در جمله میتواند یکی از نقشهای فاعلی، مفعولی یا متممی را داشته باشد. شناختن عبارتهای اسمی از این نظر اهمیت دارد که میتوانیم جایگاه بخشهای مختلف جمله را شناسایی کنیم. در مثالهای زیر people و I و my house عبارتهای اسمی محسوب میشوند:
اهمیت شناخت عبارت اسمی از این نظر است که همه واژههای یک عبارت اسمی "یک" نقش در جمله دارند و موقع سوالی کردن یا جا به جا کردن عبارت اسمی باید دقت کنیم که همه واژهها را جا به جا کنیم. به مثالهای زیر توجه کنید:
That nine-year-old boy is playing.
آن پسر نه ساله دارد بازی میکند.
Is that nine-year-old boy playing?
آیا آن پسر نه ساله دارد بازی میکند؟
وابستههای پیشرو اسمها یا نشانگرهایی هستند که پیش از هسته اسمی میآیند. یک عبارت اسمی میتواند به عنوان وابسته پیشرو یک نشانگر (determiner) داشته باشد. (اگر یک نشانگر کنار اسمی آمده باشد هر دو با هم عبارت اسمی را تشکیل میدهند) در مثالهای زیر our friends و those houses عبارتهای اسمی هستند:
عبارت اسمی میتواند علاوه بر یک اسم و یک نشانگر یک یا چند صفت نیز داشته باشد، مثلا Our closest friends و a new house در مثال زیر:
Our closest friends have just bought a new house in the village.
صمیمیترین دوستان ما به تازگی در روستا خانهای خریدهاند.
عبارت اسمی میتواند با یک کمیتسنج (quantifier) آغاز میشود، در این صورت کمیتسنج هم عضو عبارت اسمی محسوب میشود، به مثالهای زیر توجه کنید:
در یک عبارت اسمی، کمیتسنجها قبل از نشانگرها میآیند اما اعداد بعد از نشانگرها میآیند. به مثالهای زیر توجه کنید:
لیست زیر ترتیب قرارگیری وابستههای پیشروی هسته اسمی را به طور خلاصه نشان میدهد:
برخی واژهها و عبارتها در یک عبارت اسمی بعد از اسم میآیند و درباره آن اسم توضیح میدهند، به این نوع واژهها و عبارات وابستههای پسرو (subordinate clause) میگویند. یک اسم میتواند وابستههای پسروی مختلفی داشته باشد. در ادامه با این وابستهها آشنا میشویم:
عبارتهای حرف اضافهای حتما از ترکیب یک حرف اضافه با یک یا چند اسم تشکیل میشود. معمولا از این عبارت برای توصیف یک اسم استفاده میشود. به مثالهای زیر توجه کنید:
جملهوارههای موصولی جملههایی وابستهای هستند که معمولا با ضمایر موصولی و that میآیند و به تنهایی معنایی ندارند. به مثالهای زیر توجه کنید:
the woman "who discovered radium"
زنی که رادیوم را کشف کرده
وقتی در جمله اسامی نظیر idea (ایده)، fact (حقیقت)، belief (باور)، suggestion (پیشنهاد) آمده باشد، برای توضیح این اسامی از جملهوارههایی با that استفاده میکنیم. به مثالهای زیر توجه کنید:
بعد از ضمایر نامعین مثلا nothing, somewhere, something و ... باید از مصدر با to استفاده کنیم. زمانی از ضمایر نامعین استفاده میکنیم که بخواهیم در رابطه با چیز یا کسی نامشخص و مبهم صحبت کنیم:
یک اسم میتواند هم وابستههای پیشرو و هم وابستههای پسرو داشته باشد، یعنی علاوه بر داشتن صفت و نشانگر و کمیتسنج عبارت موصولی، عبارت حرف اضافهای و قید و صفت نیز داشته باشد. به مثالهایی از این قبیل عبارات اسمی توجه کنید: